Fabai: pasirinkom šašlus! (follow-up'as)

IMG_7883 featured

Man šašlykas visų pirma asocijuojasi su išvykomis į gamtą arba pas gimines į sodus, cibuliais su actu ir ryžiais, nes visi tingi skusti bulves. Antradienio vakarienė LIVE Bare Fabai šį šašlų paveiklą nuspalvino naujom spalvom. Ačiū balsavusiems už Fabus ir pasakoju bei rodau kaip mums ten sekėsi.

Pirmas įspūdis – IŠ KUR TIEK ŽMONIŲ? Fabai turi kieme gan nemažai stalų (neskaičiavau, bet primetu, kad kažkur 10+), bet antradienio vakarą nebuvo nei vieno laisvo stalo, tad teko eiti į vidų ir tik po kurio laiko išėjus persikėlėm į lauką. Vidus klasikinis nukeliantis į 2000-uosius kai į kavines vesdavosi tėvai ir jos visos atrodė +- taip kaip Fabai dabar. Gink dieve nesupraskit kad kraunu, tik pasakoju, nes manau kad tai galima vadinti autentika.

IMG_7856

viduj nėr langų, nes baras pusrūsy, bet yra telikas, daug pool’o stalų

IMG_7857

baras

Meniu WORD’o formato (!!! <3 <3 <3), gan didelis ir išsamus. Išsamus reiškia, kad mėsos kaina nurodyta už 100 g, tada šalia nurodytas vidutinis porcijos svoris ir vidutinė porcijos kaina. Į tai neįeina priedai, garnyras ir padažas, tad pripliusuoti turit papildomai.

IMG_7858

mėsų selekcija

IMG_7860

puokštė skirtingų priedų pagal skonį

Esam žmonės paprasti, tad išsirinkom kiaulienos ir jautienos šašlyką su mūsų skaitytojo rekomenduota bulve kepta folijoje. Norėjom paragauti dar bulvių marškinėliuose, bet jų, deja, nebuvo.

Iškart atkreipiu dėmesį, kad apsišarvuotumėt kantrybe, nes užsakymo laukėme valandą. Prieš čia ateinant skaitėm atsiliepimus, kad reikia ilgai laukt ir kad ne visada lankytojus apie tai perspėja, tad buvom jau tam nusiteikę ir per daug nesiparinom.

Jautienos šašlykas buvo puikus – sultingas, sodraus skonio ir neprivarytas nereikalingų prieskonių. Bulvė – TOBULA! Ačiū už rekomendaciją. Būdama vegetarė vien bulvių varyčiau ten pavalgyt… Tuo tarpu baklažanas su pomidoru nebuvo ypatingi. Baklažanas su graikiškais riešutais ir česnakais buvo skanus, bet prie ko tas pomidoras su fermentiniu sūriu tai nesupratau, tad nusikrapščiau jį.

IMG_7881

jautienos šašlykas su bulve folijoje ir keptu baklažadu su pomidorais

Kiaulienos šašlykas taip pat buvo puikus. Vos paragavę padarėm išvadą, kad ne veltui Fabai garsėja gerais šašlais ir daugelis nubalsavote, kad būtent čia apsilankytumėme.

 

IMG_7885

Prie maisto taip pat užsisakėme padažų, kurių beveik nevalgėme, tad antrą kartą eidama jau nebeužsisakyčiau, nes ir taip visko pilna, tad skonių netrūksta.

IMG_7888

Prieš aptardama kainą, kurią teko už šią vakarienę sumokėti paminiu, kad išsinešimui dar ėmėm kepsnį “kišenę” iš kiaulienos nugarinės įdarytos sūriu ir pomidorais, tad sąskaita iš viso yra už 3 patiekalus. O dabar BUM PLOT TWIST žiūrėkit į sąskaitą – EUR 33,54, iš kurių net 14,71 euras yra už jautienos šašlyką su priedais, o likę 15 eurų už kitus du patiekalus. Išvada – Fabuose galima nebrangiai pavakarieniauti jei nevalgai jautienos, nes už ją teks susimokėt dukart daugiau nei už visus kitus kepsnius.

Beje, atsiskaityti galima TIK grynais.

IMG_7891

Įvertinome šią vakarienę gerai, netgi labai. Nepaisant to, kad teko palaukti, kad tai rajonas, kad apačioje yra belangė ir kad sąskaita truputį nustebino, nes neatlikom aritmetikos namų darbo beužsisakant (nenorėjom apsikraut…), maistas buvo puikus, o patirtis tikrai ne kasdienė, nes Fabai – tai ne senamiesčio šablonkė.

3 I like it
1 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *