Galo Do Porto. Follow up'as

galo do porto, nu kaip, portugališkas restoranas, krevetės, troškinys

Nukaip pirmadienį lankėsi Galo Do Porto restorane, kur turėjo pirmą savo ekspromtinį LIVE. Kas nematėte ir neturite laiko žiūrėti šį 15 min trunkantį pavalgymą, papasakosim trumpai esmę raštu. Ką išbandėm, kodėl patiko (spoiler alert, išdaviau, kad patiko dar pradžioj…) ir kodėl lankysimės dar kartą.

Pirmadienis, puikus oras, vakaro planas – aptarti einamuosius klausimus susijusius su nukaip. Šiltuoju metų laiku į vidų lįst nesinori, tai sumąstėm, kad reik išmėginti naują vietą – Galo Do Porto. Keletas draugų ir pažįstamų internetuose gyrė, kad skanu, plius matėm, kad jie turi fainą kiemą, tad nusprendėm – eisim čia.

IMG_4447

Įėjimas, priešais yra Medininkų restoranas

IMG_4446

Mums labai patiko kiemas. Girdėjom žmones sakant, kad vakare sutemus atrodo dar geriau

Kurį laiką paspoksoję į meniu (jį galite rasti ČIA) išsirinkom kataplanos – portugališką patiekalą, pagamintą variniame troškinimo inde, kuris patiekiamas su bulvėmis arba su ryžiais. Užsisakėm porciją dviems su kriauklėmis, tačiau nebuvo peilianių (kad ir kas tai bebūtų), tai šitą kriauklelę mums pakeitė krevetėmis. Daug neprieštaravom, krevetes mes mėgstam. Mėgstam ir bulves, kurias tingim skust, tad pasirinkom kaip tikros portugalės, tradicinį variantą su bulvėm.

IMG_4461

Monika ir krevetė

Trumpai – BUVO TURBO. Sotu, skanu ir sąlyginai nebrangu. Kataplanos indo dviems kaina – 18 eurų, abi likom sočios ir dar truputį palikom. Paskaičiavom, kad nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti daug, bet panašiai būtumėm išleidę hipster restorane kur nors Vilniaus ar Islandijos g., tik nepatyrę tiek atrakcijos.  O išties dalintis iš vieno didelio dubens yra atrakcija. Asmeniškai aš žiauriai mėgstu dalintis maistu, ypač kai valgytojai renkasi skirtingus patiekalus. Tokiu būdu galima išragauti daugiau skirtingų patiekalų, o ir šiaip emocija visai kita – daug šeimyniškesnė ir mielesnė, nei kai kiekvienas būna palinkęs prie savo bliūdo ir neduok die kas nors įkiš savo šakutę.

IMG_4468

Pasidalinom!

Dėl aptarnavimo. Vos atėjus Foursquare spėjau perskaityt, kad daug kas krauna ant aptarnavimo ir skundžiasi jo lėtumu. Negaliu prieštarauti, išties reikėjo palaukti, bet nusprendžiau, kad čia iš dalies ir mūsų, lankytojų, kaltė. Visi pripratę tiek skubėti, tiek lėkti, kad net pirmadienio vakarienė su draugais yra BĖGTE, o papildomos 2 ar 4 min prie sąskaitos atnešimo, atrodo tarsi gyvybės ir mirties klausimas. Tai taip – nebuvo greitai, bet ne – dėl to nesiskundžiam.

IMG_4450

Džiaugiamės puikiu aptarnavimu

O ir šiaip mus aptarnavusi padavėja buto žiauriai faina, noriai su mumis bendravo, padarė Monikai šaltą kavą, kurios nebuvo meniu (nors meniu nėra įkaltas į sieną, dažnai personalas nesivargina proaktyviai pasielgti ir nueiti tą extra centrimetrą, nes NETURIME; tuo tarpu geras personalas žino, kad nėra taip jau sudėtinga nepašildyti pieno ir padaryti tokią kavą, kokios klientas paprašė) ir net papasakojo apie meniu esančius patiekalus LIVE (nuo 4:10 iki 5:40). Taip pat pasiūlė pakalbėti rusų ir anglų kalbomis, kad dar labiau pasijaustumėm kaip užsienį, nes didelė dalis lankytojų čia ir yra užsieniečiai (įdomu ar daug portugalų čia ateina, nes pvz. Portobello tai labiausiai britų pamėgtas spot’as, nes fu*k logic – atvarai į užsienį tam, kad nueitum į tokį barą kaip namie).

IMG_4458

Salut už atradimą ir puikų pirmadienio vakarą, nros daug juokėmės ir plepėjom, bet nukaip reikalus aptarėm ir susidėjom planus į trello!

Po šito apsilankymo nusprendėm, kad reikia dažniau išmėginti naujas vietas, ypač tas, kuriose dažnai lankosi užsieniečiai, o mes praeinam lyg pro pilką zoną į jas neatkreipdami dėmesio. Beje, planuojam ir čia grįžti ne vien dėl to, kad patiko, bet dar norim išmėginti padavėjos rekomenduotų mėsos iešmų espetadas (kurie, jei kam nors kyla toks pats klausimas kaip Monikai, NEDEGA). Jei kas nors už mus apsilankysit greičiau, duokit žinot kaip patiko. Ir fotkę!

GO!

0 I like it
1 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *