Gazza yra įsikūrusi poros min. kelio atstumu nuo Klaipėdos senamiesčio arba kitaip tariant – Klaipėdos centre. Nesakyčiau kad puikiai pažįstu Klaipėdą, bet tokią išvadą leidau sau padaryti. Mūsų laimei – jie turi didelę terasą. Gal jau minėjom anksčiau, kad turim kompleksą geru oru sėdėti viduje? Ir taip gero oro Lietuvoje per daug nebūna, tai nesinori už savo pinigus lįsti į patalpą, kai galima rinktis lauko terasas. Restoranai be terasų 0, restoranai su terasom tokie kaip Gazza 1. 1:0 restoranų su terasom naudai.
Nenorim spjaut į vidų (kaip į šulinį), nes tuoj ruduo/žiema ir terasų sezonas baigsis. Reikia ir viduje apsidairyti. Gazzoje jauku plius yra lemputės (kas nemėgsta lempučių? visi mėgsta!). Minimalistinis neperkrautas interjeras kuris mums patiko.
Meniu nėra didelis, vyrauja itališki patiekalai tokie kaip brusketos, minestrone, pasta, picos ir pan. Nors lyginamosios analizės nedarėm, bet iš akies atrodo, kad kainos nei didesnės, nei mažesnės už rinkos kainas. Check:
Gėrimų meniu taip pat nėra didelis, kuo mes apsidžiaugėm, nes neskaudėjo galvos avansu į priekį – t.y. dar prieš renkantis kokį vyną norime gerti. Permetę akimis pamatėm, kad Gazza trui Cava ir buvo nuspręsta, kad IMAM, nes pietūs Klaipėdoje yra gerai, bet pietūs Klaipėdoje su Cava yra dar geriau.
Pirmasis patiekalas, kurį ragavome buvo pica (nuotrauka viršuje). Nusprendėm, kad norim paragauti picos kadangi girdėjom gerų atsiliepimų, jog šios tikrai geros, tai pasiėmėm ją kaip užkandį visiems valgytojams pasidalinti. Valgėme pirmąją iš meniu – Nero su juoduoju kumpiu, kriaušėmis, brie ir rukola. Likom patenkintos, padas ne per storas/plonas, visų priedų su kaupu užtenka, o jų derinys nors ne pretenzingas, bet įsimintinas. SUPER!
Kitas patiekalas, kurį išmėginom buvo burrata su keptomis daržovėmis (cukinijomis, baklažanais ir pan.). Nežinantiems – burrata yra itališkas sūris, gaminamas iš mocarelos sūrio ir grietinėlės. Mes, prisipažinsim, tai nežinojom ir googlinom, tad neapsimetam visažinėm ir su jumis dalinamės atrasta info. Sūris minkštas ir teplus, daržovės pakeptos, tad neapsigaukit, nors patiekalas yra prie užkandžių tikrai yra gan sotus.
Taip pat valgėme midijas su trumais ir bulvytėmis. Midijos šiaip yra labai skanu, o kai dar gali (tiksliau reikia) jas valgyti rankomis, šios dar paskanėja kaip ir visas maistas valgomas rankomis. Bulvytes susivertėm į grietinėlės ir balto vyno padažą ir buvo super gerai.
Pradžioje rašėm, kad tam tikrais aspektais Gazza viršijo mūsų lūkesčius. Mes į restoraną ateiname su nusiteikimu, kad turi būti gerai. Bendra taisyklė, kad maisto kokybė turi būti gera, aptarnavimas geras ir šiaip +- viskas gerai, nes jei negerai – tokiai vietai reiktų užsidaryti, nes kam daryti, jei darai blogai? Tai va, Gazza lūkestį pateisino tikrai, viskas ten gerai. Tuo tarpu apie tai kas jį tikrai pralenkė.
Papietavę dvejojam ar tilps desertas ar ne. Akys nori, bet skrandis jau nebelabai. Padavėjui atnešus meniu leptelnam, kad visai mėgstam tiramisu, bet dar pažiūrėsim meniu, gal ką kitą išsirinksim. Finale bendru sutarimu nusprendžiam, kad bus per daug ir padavėjui paklausus ką išsirenkam pasisakom, kad “ai, gal nieko ir taip prisivalgėm…”. O tada BUM KONFETI FEJERVERKAI – padavėjas ateina nešinas dviem tiramisu gabalėliais ir sako – vaišinam, sakėt bus per daug, tai po 1 dviems pasidalinti. Galit įsivaizduot kaip mes stipriai atsisakinėjom šio tiramisu? Taip, būtent, nedvejodamos sukirtom ir buvom žiauriai patenkintos. Extra mile done right!
Apibendrinant – keliam cavos taures už šiuos pietus, nes pavyko! Pavyko aplinka, maistas, gėrimai ir aptarnavimas. Ne veltui sakoma, kad 20 proc. yra turinys, o 80 proc. forma. Restorane geras aptarnavimas gali būti prilygintas tiems 80 proc., nes geras personalas gerus pietus gali padaryti dar geresniais, o blogus (taip, tokių būna) padaryti gerais. Ačiū ir saliut!