Istorija apie “City Chef” prasidėjo 2014 metais, sakyčiau, visiškai atsitiktinai. Vaikinai šventė bernvakarį. Pagrindinis šventės herojus – Justas dar tada nežinojo, kad šis vakaras taps dvigubai ypatingas. Bernvakario eigoje vaikinai turėjo atlikti keletą užduočių. Viena iš jų – parduoti pačių keptus dešrainius. Šventės organizatoriai ir Justo draugai viskuo pasirūpino: atsitempė maisto produktus ir susitarė dėl vietos. Veiksmas vyko gana judrioje vietoje, kur savaitgaliais lankosi daug žmonių – prie Šv. Onos bažnyčios. Šiaip jau tikslas buvo ne tik viską parduoti, bet ir patiems pasistiprinti. Spėkit, ar pavyko? Pavyko tik viską parduoti, o patys taip ir liko alkani. Vyrai 20 dešrainių pardavė per 30 minučių, kuriuos pirko ir jaunavedžiai atvažiavę sumainyti aukso žiedus. Normaliai, įsivaizduojat, jaunoji stovi su balta suknele, pagarbanotais plaukais ir be sąžinės graužaties, be baimės išsipurvinti ryja dešrainį!

“City Cheff”
Pardavinėjimas vyko be jokio streso, su geriausia nuotaika, teisingais “vaibais” ir didžiuliu džiaugsmu. Justas tada leptelėjo Artūrui (žmogui, kurį darba kalbinu ir jis pasakoja man šią istoriją), kad reikėtų gatvės maisto kultūrą tempti į Lietuvą ir tokiais dešrainiais leisti mėgautis ne tik per bernvakario šventes!
150 kg bulvių – skuto, pjaustė, naktį nemiegojo, rankas sušalo ir po to susirgo (nes Kaziuko mugė juk būna, kai dar sniegas ir žvarbas gatvėse). Bet viską pardavė! Viską, viską. Ir tik vienas žmogus, tada jų paklausė „Ar patys bulvytes darėt?“
Ir kodėl Justas būtent Artūrui šią mintį pakišo? Todėl, kad jis jau 10 metų yra virtuvės šefas, dirbęs Radison Blu, Ramada Vilnius virtuvėse ir pelnęs ne vieną, ne du ir net ne tris, o visą lentyną apdovanojimų. Visų čia neminėsiu, bet man atrodo svarbiausi šitie: Baltic Culinary Cup St. Petersburg 2013 – Sidabro medalis už individualų darbą ir sidabro medalis už komandinį darbą; Culinary World Cup Luxembourg 2014 – sidabro ir bronzos medaliai, kaip Lietuvos nacionalinės komandos nariui. Ir dar galėjot jį sutikti be baimės gaminant “Dinner in the Sky”. Kas prieštaraus, kad teisingam žmogui leptelėjo tokią nuostabią idėją?
Būtų buvę labai liūdna, jeigu ta idėja ir būtų likus įdėja. Bet vyrai visko taip paprastai neapleido. Vis dažniau pradėjo šnekėti apie maisto furgonėlį, skaičiuoti, kiek jų yra Lietuvoje (tada suskaičiavo 4-5, maisto furgonėlių viduramžiai) ir dairytis skelbimuose, gal kas parduoda? Ir rado! Simboliškai tai buvęs sumuštinių furgonėlis, su kuriuo savininkai atsisveikino, nes įsikūrė stacionarioje vietoje, kuri dabar visiems žinoma kaip „Vingio istorijos“. Tuo metu Artūras ir Justas rado ne tik furgonėlį, bet ir trečią komandos narį – Algį. Trijulė pradeda darbus.

“City Cheff” komanda
Pasinaudojo lietuvių liaudies išmintimi „Rogutes taisyk vasarą, o ratus žiemą“ ir tvarkė, taisė, dažė, kalė, virino, šveitė senąjį furgonėlį, kad jis taptų rimtu miesto šefu! Pažiūrėkit į nuotrauką – matot, šviečiančios raidės „City Chef“? Justas pats konstravo 1,5 mėnesio! Galima, aišku, buvo ir nusipirkti, bet viską stengėsi daryti patys, nes per daug pinigų investicijoms neturėjo, o ką turėjo norėjo sudėti į maisto gamybos vietą! Kaip patys dabar suskaičiuoja, tokią pinigų sumą, kurią skyrė maisto furgonėliui, tikrai galėtų sukrapštyti daugelis. Žinoma, neskaičiuoja bemiegių naktų ir laiko, skirto šiam projektui. Visada taip būna, kai darai SAU.

“City Cheff”
Furgonėlį susitvarkė, beliko paruošti meniu. Amerikietiška svajonė ir iš ten atkeliavusi maisto furgonėlių kultūra, lėmė, kad buvo pasirinkta būtent šios šalies virtuvė. Lietuvoje apart mėsainių mažai ką rasime, o juk Amerikoje yra visų kultūrų mišrainė, išskirtinės kombinacijos, skonių įvairovė ir… DIDELĖS PORCIJOS. Vyrai gamino, ragavo ir ieškojo „kažko tokio“. Kas ieško, tas randa, rado ir jie. Ilgiausiai ieškojo chorizo (tradicinės ispaniškos) dešros recepto. Pasinaudodami proga dėkoja visiems prisidėjusiems, geriausiems Lietuvos virėjams, kurie negailėjo patarimų, nuoširdžiai padėjo, išsakė nuomones ir kritiką. Viską susvėrę iki gramo tikslumo, išmatavę sudedamųjų dalių santykius, užrašė pirmąjį meniu:
Chorizo dešrainis: Brioche bandelė, Heinz pomidorų padažas, Iceberg salotų siūlai, Chorizo dešrelė, kopūstų salotos (coleslaw), lydytas čederio sūris, traškūs kepinti svogūnai ir belgiškos bulvytės “on the side“.

Chorizo dešrainis
Tex Mex bulvytės (pirkėjų vienos mėgstamiausių): Belgiškos bulvytės aplietos aštriu jautienos Tex Mex troškiniu, Iceberg‘o salotų siūlai, lydytas chederio sūris ir traškūs kepinti svogūnai.

Tex mex bulvytės
Chederio sūrio bulvytės (vegetarams): Belgiškos bulvytės, Iceberg’o salotų siūlai, lydytas chederio sūris, keptos migdolų drožlės, traškūs kepinti svogūnai ir saulėje džiovinti pomidorai;

Vegetariškos bulvytės
Užrašė meniu, paruošė furgonėlį, išblizgino užrašo “City Chef” lemputes ir ėjo skusti bulvių. Taip ruošėsi pirmam išvažiavimui, debiutui, kuris buvo suplanuotas Vilniuje, Kaziuko mugėje. Skuto, pjaustė, naktį nemiegojo, rankas sušalo ir po to susirgo (nes Kaziuko mugė juk būna, kai dar sniegas ir žvarbas gatvėse) tokį didelį kiekį – 150 kg. Ir viską pardavė! Viską, viską. Ir tik vienas žmogus, tada jų paklausė „Ar patys bulvytes darėt?“.

“City Cheff” virtuvėlė
Ir prasidėjo gastrolės, po įvairius renginius, pradėjo kviesti ir į privačius vakarėlius ir, įsivaizduokit, kaip simboliška, į vestuves. O jie sugalvojo, kad reikia varyti į Palangą. Kur spėjo ten spėjo, kur ne – ten viską atšaukė. Ir visai vasarai įsikūrė I love Palanga terasoje. Lietus lijo, žmonių nebuvo, gailestis pradėjo imti, ko čia jie išvažiavo? Nu kodėl? Nieko, oras pasitaisė ir viskas pasikeitė. Ir taip gerai buvo, kad ir šiais metais čia būna.
Po vasaros nusprendė pailsėti ir naują sezoną pradėti su dviguba jėga. Nusipirko antrą furgonėlį. Gal matėt tokį fainą ryškiai žydrą? 1979 metų gamybos, kurį gamino kompaniją bendradarbiaujanti su Mercedes-Benz ir kurios specializacija – būtent maisto furgonėlių gamyba. Nuo pat gimimo šis furgonėlis buvo skirtas gatvės maistui! Taip ir prasidėjo naujas sezonas: vienas furgonėlis vaišino LOGIN lankytojus, o kitas „Open Kitchen Vilnius“. Reikia paminėti, kad Algis, taip užsiatostogavo, kad liko gyventi ne Lietuvoje, todėl su komanda atsisveikino, nors ir gaila visiems buvo.

“City Cheff”
Dviguba jėga, reiškia ir dar didesnis meniu:
Sezono naujiena – Chorizo dešros ir plėšytos kiaulienos gigantiškas mėsainis: Chorizo dešra ir kiauliena mėsainiui rūkomos po 8 val., brioche bandelė, namų gamybos chipotle padažas, marinuoti baltieji svogūnai, namų gamybos barbecue padažas.

“City Cheff” mėsainis
Ir nėra meniu toks griežtas, chebra improvizuoja, o žmonės dažnai prašo įvairiausių derinių ir sako, o gal galit nedėti to, o įdėti tą? O gal galit čia taip kitaip viską pamiksuoti, o aš nemėgstu svogūnų, o man gal galima dvigubai Colesalw salotų? Ir City Chefas padaro taip kaip norit Jūs, taip, kad būtų skaniausia!

“City Cheff” mėsytė
Laukia ir trečias City Chef furgonėlis, o gal ir ne furgonėlis… Tai bus staigmena vilniečiams ir miesto svečiams. O mes jau tikrai pirmi apie tai parašysim!
City Cheff Facebook puslapis

“City Cheff”