Jūs nubalsavot, o mes pirmadienį valgėm LIVE Don Simon picos namuose. Šiaip balsavimas tikrai buvo netikėtas, nes iki pirmadienio popietės Holy Donut turėjo daugiau balsų, bet BUM PLOT TWIST ir Don Simon išsiveržė į priekį, tad ėjome valgyti picų! Kas nematėte LIVE’o, kas matėte, bet norite pamatyti viską geriau (taip, mes sulaužėm stovą ir ne, maistas LIVE’e vis dar nesimato geriau) ir tie, kurie artėjant savaitgaliui laužote galvas kur skaniai papietauti ar pavakarieniauti, imkite ir skaitykite, nes mes sakėm, kad jau picų atsivalgėm, bet klydom – tokių kaip Don Simon neatsivalgysi.
Prisipažinsim… lankėmės Don Simon ne tik pirmadienį, bet ir praeitą trečiadienį (per Valstybės dieną), taip kad follow up’as bus išsamesnis, o nuotraukos pamixuotos iš šių dviejų apsilankymų, kadangi jie abu buvo neseniai, mes neturim ko slėpti, o jūs turėsite daugiau kur akis paganyti.
Trečiadienis buvo apsiniaukęs, bet šiltas, sėdėjome Žvėryno Don Simon restorane (antras Don Simon restoranas yra įsikūręs Gedimino pr., bet trečiadienį nedirbo) ir atrodė maždaug taip:
Tuo tarpu pirmadienis atrodė taip:
Dangus su žeme pradėjo maišytis ir iš pradžių maištavom – pradėjus lyti vis tiek sėdėjom lauke, bet kai lietus ir vėjas pradėjo lupti nuo stalų staltieses nusprendėm, kad užtenka, einam vidun. Iš karto noriu paminėti padavėjos (neatsimenu vardo, tik pasisakė, kad naujokė, ką įsiminiau, nes jei visi naujokai būtų tokie, “seniokų” “pažiūrėk kaip reikia” nebereikėtų) elgesį, kurio net negalima pavadinti “geru aptarnavimu”, nes ji pati buvo tiesiog nereali. Geras aptarnavimas, tai kai su tavo personalas elgiasi gerai kaip priklauso – su tavim šneka ir šneka maloniai, viskas įvyksta +- laiku, jautiesi gerai ir išeini patenkintas. Tuo tarpu ši mergina su mumis elgėsi lyg būtumėm atėję pas ją į svečius – rūpinosi ar mums ne šalta, ne šlapia, patogu, pasisiūlė kompą nunešti per virtuvę į kitą patalpą ir pan. Šiaip nesam dar niekad nusivylę aptarnavimu šioj vietoj, bet pirmadienio buvo itin įsimenamas, ačiū!
Nors viduje nėra daug vietos ir einantiems į Don Simon visada siūlau rezervuotis staliuką iš anksto, bet radom kur prisėsti ir netgi sugebėjom dukart persėsti, kad netrukdytumėm kitiems žmonėms. Kol sėdom iš vietos į vietą, oras prasiblaivė tad grįžom atgal į lauką. Noriu paminėti, kad viduje taip pat jauku, tad eitumėm ir blogu oru, tik gal ne LIVE’o filmuoti, nes sėdi gan kompaktiškai ir intymiai, tad LIVE’e būtų sudalyvavę VISI lankytojai – norintys to ar ne.
Vos užsisakius gavome česnakinių lazdelių. Ne, nebuvome naglos ir neprašėme ko nepriklauso. Šiomis lazdelėmis Don Simon vaišina kiekvieną lankytoją užsisakiusį maisto. Kai ateini išalkęs (o ateini išalkęs, nes gi valgysi picą, ne šiaip salotas), tai yra super užkandis, kurio dėka laikas tikrai neprailgsta. Nors ir šiaip virtuvėje žmonės sukasi greitai, dar neteko mums laukti tiek, kad atkreiptumėm dėmesį, jog jau laukiam, kur picos? tad nepersivalgykit anksčiau maisto.
Picas galima rinktis mažas arba dideles. Mano realybėje jų maža yra normali, o didelė yra labai didelė. Čia tikrai nėra tas variantas, kai užsisakai mažą picą ir gauni karštą sumuštinį, tik ne kvadrato, o apskritimo formos, tad nuoširdžiai, kad ir kokia valgi bebūčiau, neįsivaizduoju kaip vienai reiktų suvalgyti didelę. Vyras valgė – sakė esu labai sotus, taip kad perspėju iš anksto – nepervertinkit savo galimybių, kad ir kaip skanu bebūtų.
Taip pat jie turi salotų, kurių nevalgėm, nes picerija, taip pat makaronų, sriubų ir lazaniją, bet dar kartą – čia picerija, tad mes valgėm picas.
Pirmoji – Parmos. Mažos picos kaina – EUR 6,15. Sudėtis – Don Simon gamintas pomidorų padažas, mocarela, Parmos kumpis, smidrai, gražgarstės ir bazilikai. O TAIP! Traškus plonas padas, kokybiška puikios konsistencijos pomidorų pasta, Parma (jai žodžiu nereikia) ir gražgarstės čia, kaip vyšnios ant torto.
Atkreipiam dėmesį, kad užsisakėm ir antrą – Don Simon picos namų picą, kuri atnešus pasirodė identiška. Išsiaiškinom, kad išties ji sudėtimi labai panaši į Parmos picą, tik turi papildomą ingridientą – juodąsias alyvuoges ir neturi mocarelos. Vizualiai taip lengvai neatskirsi, bet jei abi užsisakysit, tai neklauskit kodėl jos vienodos, nes taip nėra.
Ši – Saliamio aštrioji. Mažos picos kaina – EUR 6,85. Sudėtis: jelapenai, mocarela, Don Simon pomidorų padažas bei saliami. Saliamis kokybiškas bei įsimenamo skonio ir puikiai dera su mocarela. Be priekaištų, užskaitom!
Trečioji jau klasika virtusi Keturių metų laikų pica. Geriausias pasirinkimas, kai akys nori visko ir neišeina išsirinkti, nes ir mėsos norisi, bet ir grybukų, ir jūros gėrybių neblogai būtų… Taip kad ši pica yra puikis sprendimas, nes jos sudėtyje yra kumpio, keptų pievagrybių, midijų, kaparėlių, tuno, saulėje džiovintų pomidorų plius mocarelos, bazilikų ir Don Simon padažo. Ryškaus skonio, “pilna”, tad tikrai kartočiau dar kartą. Mažos picos kaina EUR 5,80.
Paskutinioji – Capricciosa. Mažos picos kaina EUR 6,10. Nors atrodo neišvaizdžiai ir nesupratom, kodėl ji neišmaišyta, nes gi neišmaišyta būna tik keturių metų laikų, bet sudėjus ir padalinus – skanu. Monika tik neužskaitė Artišoko, bet man čia jis labai į temą pasirodė, kaip ir kiaušinis, nes kiaušiniai visada į temą.
Trumpas patyriminis intarpas. Mano skrandis visos picos neišneša. Pusė – okey, bet geriau dar mažiau, nes jis pyst ir sustoja. Nuolat eidama valgyti picų jas dalinuosi, o lankydamasi Don Simon dažniausiai užsisakydavau ką nors iš Sushi Stop, kadangi šie dalinasi ne tik bendru nameliu bet ir padavėjos atnešta abiejų meniu ir gali rinktis tiek patiekalus iš Don Simon meniu, tiek iš Sushi Stop (čia yra super – pietums sushi, o desertui vogtas picos gabalėlis), bet pirmą kartą užsisakius Don Simon picą supratau, kad tai vienintelė pica, po kurios nestoja skrandis, nes čia nėra daug bulkos, gausu priedų ir skrandis nepyksta. NE REA LU!
Apibendrinus – mes buvom ir mums patiko. Nereitinguosim kur geriausios picos mieste, bet pasakius “pica” pirma mintis kyla – Don Simon. Manau, tai daug ką pasako. Rekomenduojam!