Pirmadienį tradiciškai ėjom pavalgyti GYVAI! Šįkart su Jūsų pagalba išsirinkom Tapas, kurie tiesiog sutriuškino Šiaurės keulę. Matę video matė ir mūsų aikčiojimus KAIP VISKAS gerai, o tie, kas taupot laiką ir neapsikraunat 25 min live’o žiūrėjimu, štai jums vaizdinė medžiaga bei info apie tai kas yra Tapas MUST TRY ir kodėl mes norim ten vėl eiti!
Visų pirma, plojam Tapas už bendravimą. Pašnekėjom tarpusavy kad kažkaip per daug post’o, kuriame klausiame kur eiti (ar į Tapas ar į Šiaurės keulę), share’ų. Pasirodo vienas pasidalijimas buvo Tapas savininko, tad ačiū ir virtualiai spaudžiam ranką! Kooperavomės ir toliau, nes sekantys mus facebook’e turėjo matyt, kad klausdamos kur eiti nepadarėm namų darbų dėl darbo valandų ir tik pamatę, kad Tapas laimi pastebėjom, kad jie pagal planą dirba tik iki 16h! Visiškai feilas, jau maniau susimovėm, nes nenueisim… bet long story short prisikasėm iki kito savininko, Daliaus, kuris mus mielai įsileido ne darbo metu. Ačiū dar kartą, u rock!
Paskutinis ačiū (šitas post’as tapo iš maisto review padėkos koncertu, sorry) yra mus aptarnavusiam Aleksandrui, kuris ne tik buvo dėmesingas bei malonus, bet dar ir sakė, kad mūsų laukė (check LIVE video 6:47)! Jau seniai nebuvau tokia nustebinta aptarnavimu. Žinot tą jausmą, kai išeini iš kažkur ir nori sugrįžti vien dėl to kaip su tavim bendravo? Aš kurį laiką jau šito jausmo neturėjau, nuo šiandien vėl jį turiu. SUPER!
Na, o dabar – Tapas. Užsisakėm paella su jūros gėrybėmis ir tapų rinkinį (6 vnt tapų, t.y. visos šaltos tapos, kokias tik Tapas siūlo kainuoja 8 eur) bei bikini tapą – keptą tapą su brie sūriu ir trumais (2 eur). Šią, Aleksandro paragintos, sukirtom pirmą net nepradėję filmuot ir tas mažas neišvaizdus dalykėlis, kuriam daviau stiprų šešetą iš išvaizdos, nekuriantį didelių lūkesčių, buvo skanus ant 10, ne mažiau. Tikrai nuostabus. <3
Šiaip visos tapos patiko, bet išskirtumėm dar tapą su karamelizuotu ožkos sūriu ir obuoliais, kurią vienbalsiai išrinkom rinkinio favorite. PERFECT. Paelle taip pat patiko, buvo puikios konsistencijos, nieko nepagailėta (žr. foto viršuje), bet neapsigaukit dėl lėkštės dydžio, tikrai yra soti, tad besidalindamos viską perpus jos jau nebeįveikėm. Šiaip prisipažinsim, kad nebuvom tiek labai alkanos, kiek stipriai pavalgėm, bet no regrets, buvo žiauriai verta, nes maistas be priekaištų – vien su liaupsėm.
Dėl gėrimų. Kadangi Dovilė yra kokteilių analfabetas gavo nuostabų kokteilį tokio pokalbio dėka:
-Daliau, kas tinka prie tokio maisto, kokį išsirinkom?
-Alkoholis.
-Okey, tai padaryk kokteilį, prašau, savo nuožiūra.
Ne visur įmanoma susišnekėti iš pusės žodžio, kai kur išvis neįmanoma susišnekėti, nes tiesiog Dievo neduota, bet Dalius perskaitė mano mintis ir manęs gerai nepažinodamas padarė mėgiamiausio alkoholio, t.y. džino kokteilį, kokteilį su cava. Buvo nuo-sta-bus ir tikrai tiko, kaip žadėta!
Trumpai apie vietą. Tiek įsijautėm į LIVE, kad net normaliai nenufotkinom vidaus, kuris yra gan kompaktiškas, bet jaukus. Na, kol vasara, tol nelabai aktualu, kad viduje vietos nėra tiek jau daug, bet šaltėjant orams manau bus gudru rezervuotis stalą iš anksto, kadangi siūlomas maistas ir gėrimai geri, tad pagal bendrą taisyklę, turėtų būti ir geras žmonių srautas.
Taip pat jie turi kiemą, kuris piko metu gan triukšmingas, nes yra ant Mindaugo ir Basanavičiaus g. sankryžos, bet labai netrukdo, nes sėdi ne ant, o virš gatvės.
Liko neragautas aštuonkojis, kurį labai gyrė Dalius, reikės tikrai paragauti. Taip pat ir karšti tapai bei pusryčiai. Taip kad laukiam kitų susitikimų ir sakom, kad čia gerai, labai gerai!
LIVE’o užkulisiai
Ispanija Vilniuje yra įsikūrusi Basanavičiaus g. 15, GO!