Gal matėt, gal nematėt, bet šį pirmadienį vėl valgėm kartu. Šįkart ėjom į Vathaitau, nes norėjom asian maisto ir dėl jų kiemo. Tiesiog privalėjom įsitikint, kad this is real, nes instagram’e užmačius tą oazę primenančią Balį tikrai nuoširdžiai negalėjau patikėti, kad toks kiemas egzistuoja Vilniuje ir ne kažkokioj šikarnoj vietoj, o Basanavičiaus g. kieme šalia Sinano kebabų. Įsitikinom – jis tikras ir jis čia!
Pirmadienio rytas – saulė šviečia. Įdienojus jau niaukiasi. Vakaras – lyja. Nu standartiniai darbo dienos orai – kol sėdi ofise tol BBQ ir deginimosi oras, o išėjus oras pasikeičia į netflix’o ir akropolio orą, nes kas nori po darbo dienos žiūrėti į bliaunantį dangų? Okey, whatever, grįžtam prie Vathaitau. Išlendam iš pirmadienio darbų ir minėta taisyklė pasitvirtina – lyja. Svarstėm, gal keisti vietą, bet finale nusprendėm, kad neištirpsim, čia gi 80% vasaros tokia, reik eit, nes gi fotkėse yra skėčiai, bus ir sausos vietos.
Vieta. Susirenkam viena kitą, važiuojam ir ieškom adreso facebook’e. Nerandam. Ieškoti mes mokam, bet pasirodo nemokam šio vietos pavadinimo nes ne, tai ne Vaithaitau, tą “i” reik išmest, jei nori gauti paieškos rezultatą. Gera pradžia – pakeliui išmokstam pavadinimą be klaidos (bet LIVE video vis Dovilė iš įpročio dergiasi iš pavadinimo ir sako su “i”, sorry guys). Kai GPS’as pasakė sukti į Sinano kebabų kiemą, tikrai paėmė nuostaba, nes wtf? čia rajonas, čia kebabinė, ir kur čia galėtų įsikurti Vathaitau su tuo nerealiu kiemu, kaip iš fotkių, bet radom – kieme giliau yra tas super gražus ir fainas kampas, kurio nelabai matosi nuo gatvės. Nors ir lijo, bet kaip ir planavom sėdėjom kieme, nes skėčiai buvo ne vien dėl grožio, bet ir atliko funkciją, turbo.
Meniu. Spalvingas, nedidelis, bet turėtų išsirinkti kiekvienas. Sakydama kiekvienas turiu omeny azijietišką ir aštrų maistą mėgstantis žmogus, kuris gali rinktis tarp vegetariškų patiekalų, patiekalų su jūros gėrybėmis, mėsa, nūdlais ar ryžiais. Taip pat jie turi dundulio alaus, kas yra jėga (nors lietuviškas craftas kavinėse/baruose nebėra kažkas neįprasto, nes tik čilekas, cancan’as ir kiti NE vis dar leidžia sau pilstyt kalnapilį). Žodžiu, išsirinkom ir atsigert ir pavalgyt gan nesunkiai.
Maistas. Valgėm tom yum sriubą ir žaliąjį karį. Tom yum buvo so so, nes nors skanu, bet man pasirodė kiek skystoka ir lūkestį buvau užsikėlus tiek, kad realybė mane truputį nuvylė. Nesakau, kad kažkas negerai, bet ir nebuvo wow dėl ko grįžčiau. WOW dėl ko grįžčiau buvo karis. Sodraus skonio, aštrokas, toks “pilnas”, nu super (žr. foto viršuje)!!!
Kaina. Už vakarienę – maistas plius gėrimas (ir jei pasiseka dar plius tipsai) gaunasi apie 10 eurų žmogui. Visiškai standartinė kaina Vilniaus mieste.
Aptarnavimas. Kaip atėjus į svečius, toks savas. Na, žinot, kaip hipster vietose – chebra dirba savo darbą ir gamina gerą maistą, maloniai bendrauja su savo lankytojais ir dažniausiai sako tau “tu”, o tu nesiparini, nes jie teisūs ir tu nesi “jūs”. Tokiose vietose dažniausiai to ir tikiesi – tikrumo, o ne tupinėjimo apie “jus”, tad mūsų lūkestis patenkintas, viską ką norėjom sužinojom iš personal ir buvom maloniai priimti.
Apibendrinant. Vathaitau prieš kitus asian maisto restoranus ir kavines laimi dėl terasos ir kainos. Vakar draugė paklausė “tai kur Vilniuje pavalgyti thai maisto?”, mintyse praskrolinus vietas iškilo top 3 – briusly, kur overpriced ir prastas aptarnavimas, Phun kee duck, kurie neturi kiemo, tai lyjant lietui nepasidžiaugsi lietuviška vasara ir Vathaitau – kurie ir turi kiemą, adekvačias kainas bei kokybišką thai maistą. Draugės verdiktas buvo – gerai, labai patiko.
Taip kad džiaugiamės aplankę, džiaugiamės, kad rekomendacija paėjo, o kas dar nebuvot – apsilankykit. Tikrai atrakcija sėdėti rajone esančioj Balio instaliacijoj, gerti lietuvišką alų ir valgyti Thai maistą.
Vathaitau – where Thai food meets lithuanian beer in oasis located in Basankė street @ Vilnius.
Skanaus!