Rhum Room: Šio sezono restoranas numeris 1!

Eilinė penktadienio popietė svajojant apie skanią penktadienio vakarienę su skaniais gėrimais. Dar gerą aptarnavimą, smagu būtų išbandyti naują vietą (arba jau kurį laiką esančią, bet pasikeitusią), būtų gerai, kad netoli namų būtų, kad kaina būtų adekvati ir kad laisvų vietų atsisėst būtų...Atrodo neįmanoma? Mes ir taip manėm, bet atsitiktinumo dėka šitą minčių srautą generavom einant Vilniaus g., kur pamatę Rhum Room nusprendėm, kad reikia eiti būtent čia. Priežastys - girdėjom, kad ši vieta pradėjo ruošti Karibų virtuvės patiekalus, esam buvę, kai meniu buvo mažas, bet maistas jau tada patiko, reik pabandyt nes yra šansų, kad bus gerai. IR BUVO! LABAI!

rhum-room

Paprasčiausia laimės formulė yra:

Lūkesčiai – realybė = +++ ar — ?

Jei realybė viršija lūkestį – išeini į pliusą, reiškiasi esi laimingas. Jei realybė nepatenkina lūkesčių – išeini į minusą, todėl – nesi laimingas.

Kalbant apie Rhum Room – čia viskas viršija lūkesčius ir dėl visko esi patenkintas, bet pradedam nuo pradžių.

1. Staliuko rezervacija

Rhum Room nėra labai didelis restoranas, tad nusprendėm rezervuotis staliuką iš anksto. Išskirtinį dėmesį pajutome jau bendraudami telefonu. Su mumis telefonu kalbėjo mergina, kuri itin profesionaliai ir super mandagiai pasisveikino, paklausė kuo gali padėti, o išgirdusi, kad dviese norime rezervuotis staliuką pasiteiravo ar esame anksčiau lankęsi Rhum Room, kad galėtų pasiūlyti konkrečius staliukus – prie lango prie palangės arba įėjus pirmoje salėje tolimesnį staliuką, kuris yra keturvietis ir su sofa. Išsirinkom kur sėdėsim ir patikinom, kad ateisim jau po 10 min.

2. Pasitikimas

Ateinam po žadėtų 10 min., rezervuotas staliukas jau paserviruotas dviem žmonėm. Telefonu taip pat minėjom, kad valgysim, tai padėti įrankiai, įpilta po stiklinę vandens, uždegta žvakė. Jausmas, kad buvai laukiamas, o ne sutrukdei žmonėms dirbti, kaip dažnai būna, kai mėgini kažkur ateiti (nežinau kas čia per komunikacija, bet rimtai dažnai paskambinus kur nors ar atėjus atrodo, kad žmonėms dieną sugadinai savo pasirodymu, tarsi jų pagrindinė ir vienintelė veikla nebūtų klientų aptarnavimas… na bet čia ne apie tai, nes čia ne tokia vieta).

img_1888

Interjeras puikus – jauku ir yra kur akis paganyti

Mus pasitinka padavėjas ir barmenas Simonas, kurį teko sutinkti čia anksčiau. Jis yra Žmogus, Kuris Žino Viską. Su juo bendraujant būtent toks jausmas ir kyla – nėra to ko Simonas čia nežinotų. Jis mus pasveikina atėjusius, paduoda meniu ir paklausia ar kuo gali padėti, bet mes labai savarankiški žmonės prieš pasiruošiant 100 klausimų norim susipažinti su meniu. Susipažįstam – išsiklausinėjam, Simonas, aišku,  padeda išsirinkti patiekalus, pasiūlo kokteilius pagal norimą alkoholį (vieną su romu, kitą su džinu) ir galvoje jau kirba mintis – čia JAU YRA SUPER AWESOME.

Meniu:

img_1882

img_1883

img_1884

3. Karibų virtuvė 

PRISIPAŽINIMAS. 1 ir 2 punkte aukščiau yra aprašytas pirmasis apsilankymas Rhum Room po to kai šie pristatė Karibų virtuvę, kadangi šis buvo tarsi pirmas įspūdis po naujo starto. Pirmas kartas taip patiko, kad po to ėjom dar dukart. Atitinkamai, PABRĖŽIAM, kad ne, mes dviese visų patiekalų, kuriuos tuoj išvardinsim per vieną prisėdimą nesuvalgėm, nes kad ir kaip skanu, bet jau viršytų visas galimybes ;-)))))

  • “Johnny Bakes”

Tai gruzdintas plėšytos jautienos užkandis patiekiamas su kokoso grietinėlės pažadu. Tešla ne per riebi, įdaras sodraus skonios, sūrokas, tuo tarpu padažas gan saldus. Tiesiog NUO STA BU… tokia skonių paletė, kad norisi ragauti ir ragauti nes su kiekvienu kasniu atsiskleidžia po naują skonį. Padažą iškrapštėm su pirštu. Gal ir ne itin mandagu, bet jei jūs šito patiekalo būtumėt ragavę, žinotumėt, kad palikti neįmanoma. Per daug skanu.

img_1896

  • Rūkytos „Accras”

Norėtųsi iš karto parašyti, kad viskas buvo labai skanu ir nebesikartosiu prie kiekvieno patiekalo. Taip ir šie rutuliukai. Valgai tarsi spurgytę,  o atrodo, kad žuvį. Ir dar tas mango ir romo padažas… Beje, mes tokie „valiūkiški“ nutarėm pamėginti sumaišyti užkandžių padažus. Ne. Viskas tobulai suderinta, todėl eksperimentuoti šioje vietoje nereikia. Eksperimentuokite su kokteiliais!

Rhum room, nu kaip, nukaip

  • Pipirai

Meniu nerasite, bet galite paprašyti keptų pipiriukų. VAU! Tikrai ne aštrūs, su druskyte dar šilti, tikrai labai skanu, net nereikia jokio padažo.

Rhum room, nu kaip, nukaip

  • Kreolinis upėtakis

Tobulo drėgnumo upėtakis pekano plutelėje. Plutelė gan stora (O TAIP!) ir viena būtų sausoka, nes riešutai, kitaip būti negali, BET derinys upėtakis + pekano plutelė + saldžiųjų bulvių pure ir apelsinų skiltelės = NORIM DAR! Dovilės asmenine nuomone, žuvies mėgėjams tai turėtų visiškai išnešti smegenis…

img_2255

  • Karibų jautienos žandai

Žandus gerais arba ne daro jų minkštumas. Čia mūsų nuomone, galit mėgint ginčytis. Šie žandai tokio minkštumo kad nereikia peilio, galit išsirovę dantį valgyt su šaukštu. Galante padažas itin skoninkas. Mėsėdžiai ploja atsistoję, o mes visavalgės, tai irgi kartu. Jei ragausite jaučio žandą, būtinai imkite dešinį. Pasirodo, jautis daugiau kramto būtent su dešiniuoju žandu, todėl mėsa daug raumeningesnė ir skanesnė. Norite tikėkite, norite ne…

img_2256

  • Kiauliena “Mojo”

Tokia artima ir tokia tolima. Visi esame valgę kiaulieną su kopūstais. Bet tikrai ne tokią. O dar  apelsinų ir habanero padažas – ir Jūs jau Jamaikoje!

Rhum room, nu kaip, nukaip

  • Kepsnys „Blue mountain“

Turbūt įmantriausiai skambantis patiekalo aprašymas „Sous-vide papilvės kepsnys, suporuotas su kavos sviestu, špinatais ir žagreniu“. Pažiūrėkit, kaip gardžiai atrodo, čia net trūksta žodžių!

Rhum room, nu kaip, nukaip

  • Jamaikos “Jerk” vištiena

Atsiprašome už nuotraukos juodumą. Ši vištiena išties yra juoda kaip anglis, bet nuotraukoje atrodo dar juodesnė… Manot sudegus? Manot nudažyta? OGI ne. Tas juodas daiktas, tai prieskonių ir padažo ir visokių dalykų “plutelė”, tuo tarpu pati vištiena po juo yra šviesi, kaip ir įprastai būna. Tik jos drėgnumas neįprastas. Nebuvome ragavę tokios pilnos skonio vištienos. Nežinau kaip kitaip išsireikšti, nes man vištiena neturi skonio, nestebina ir šiaip – kam valgyt vištiena, jei galima valgyt kažką kitą. ČIA YRA KAŽKAS NEĮTIKĖTINO. Ji turi skonį, daug skonio ir yra nuostabios konsistencijos, o ne praplauta vandenį, išgaravus orkaitėj ar dar kažkaip išniekinta. BŪTINAI išmėginkit, net tie, kurie į vištieną žiūrit kritiškai. SUPER!

img_2257

  • Tobago karis

Nesam vegetarės, bet mėgstam daržovių patiekalus. Iš jų, turint fantazijos ir įgūdžių išties galima daug išlaužti. Moliūgai, raudonosios pupelės, špinatai, raudonoji paprika, kokoso pienas ir karis. Tikrai sotus, išraiškingas ir dar kartą valgomas patiekalas. Ryžių neprireikė, tad džiaugėmės, kad jų neužsisakėm, nes apstu ir šitos skonių paletės buvo.

img_1897

  • Bananų desertas

Bananai ruošti greitpuodyje su kokoso granita ir karamelizuotais pekano riešutais. Sūru, saldu, rūgštu… visi įmanomi skoniai yra šiame deserte. Vieningai nusprendėm, kad tai buvo ne desertas, o patirtis ir vieno deserto besidalijant neužteko jį visą “išskaityti” – kas kokį skonį turi ir kaip viskas susimaišo.

img_2260

  • Pyragas “Li Fe Soley”

Šokolado ir Tonka pupelių karštas pyragas. Atrodo, nieko nuostabaus. Šokoladinis pyragas ir tiek. Bet palaukit… Simonas atneša pyragą…. ir raudonąjį pipirą su mini tarka. Tada ima ir gan sočiai užtarkuoja to pipiro ant karšto pyrah ir atneša romo taurę su buteliu sakydamas, kad šis pyragas LABAI dera su romu ir net mes, ne labai geriančios romą, tikrai išgersim, nes “pamatysit, patiks“. Pipiro aštrumą pajusti buvo galima iškart iš kvapo, suprask, tikrai ne saldžioji paprika ant torto geru sluoksniu nugulė. Na ką, bandom… pabandėm ir PATIKO! Romas tiko ir nors laužėmės, kelias taures išgėrėm, nes Simonas buvo teisus, mums patiks. Pipiras buvo juntamas ir šį pyragą padarė tikrai išskirtiniu iš visų anksčiau ragautų šokoladinių pyragų.

img_2265

 

4. Gėrimai

Pavadinimų neklausėm, nes pasitikėjom ir pasakius kokių norim gavom dar geresnius nei tikėjomės gauti. Su romu, džinu, putojančiu – kuo tik nori. Siūlom kalbėtis, būsit išgirsti ir gausit ko norit, net nežinodami kad būtent to norėjote!

img_2269

French 75 – šitą žinom!

DĖMESIO – visus sirupus jie verda patys. O tos istorijos… Atneša kokteilį ir sako: „Čia Hemingvėjaus mėgstamiausias. Kai JAV buvo įvestas Sausasis įstatymas, jis važiuodavo į Kubą ir gerdavo būtent šį kokteilį“. Klausai ir pats jau pakeliui į Kubą…..

Rhum room, nu kaip, nukaip


5. ROUND UP

Šiai dienai nežinome kitos tokios vietos, kaip Rhum Room, kur būtų viskas gerai. V I S K A S. Šioje vietoje norisi apsilankyti dar ir dar kartą, nes joje gali gauti visko ko tik širdis geidžia. Meniu nors nėra didelis, bet tiek vegetaras, tiek žuvies ar mėsos mėgėjas išsirinks ką valgyti. Tai nėra vieno patiekalo restoranas, nes ragavom daug ir patikinam – visi patiekalai yra super skanūs, įsimenami ir PIGŪS! Taip, nei vieno patiekalo kaina neviršija 10 eurų, kas mus maloniai stebina!

Visiškai neabejodamos sakom – jei norite tobulo potyrio – eikit į Rhum Room. Jei Karibų virtuvė jums nesusuks galvos, nežinom kas kitas galėtų… GO GO GO!

 

2 I like it
1 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *