Šiemet liepos 6 d. vyko daug švenčių – Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimas, Valstybės diena bei DerVyno gimtadienis ir pagaliau, po daugiau nei mėnesio pertraukos, Čiop Čiop kulinarijos studija veikė kaip restoranas! Taip, tai, kad į ČIOP’ą galėjai ateiti ne į kursus mokytis gaminti, ne į uždarą renginį, o kaip į restoraną, yra šventė, kuri pasitaiko retai, bet visada būna labai gera.
Manęs draugė klausia – o tai kaip sužinoti kada ČIOP’as veikia kaip restoranas? Ogi paprastai – sekite naujienas facebook’e! Gi žinot patys, kad jei nėra facebook’e – tai neegzistuoja, o jei egzistuoja tai niekas apie tai nežino, tai ir tolko jokio nėra iš tokio egzistavimo. Taip ir su ČIOP’o renginiais – prenumeruokit ir sužinosit pirmieji. Arba sekite naujienas tikrinimo būdu ir irgi gal nepraleisit. O nepraleisti labai rekomenduoju!
Liepos 6 d. vakarą virtuvėje eismą reguliavimo Mantas su Tomu, kurie perkėlė Azijos gatvės maistą į Žvejų g. 2. Vakaro meniu buvo daug įdomių žodžių, kurių nesupratom – okonomiaky, kimchi, kewpie, manijokai, gremalota ir t.t. Visas vakaro meniu:
Kadangi manom, jog maisto ragavimas dalijantis yra maisto kultūros dalis, kuri vis dar nėra plačiai paplitusi (o gaila, nes “duok atsikąsti” yra normalus klausimas, o “imk atsikąsti” yra normalus atsakymas), užsisakėm beveik visko, kad galėtumėme išragauti kuo daugiau skirtingų patiekalų.
Vos užsisakius gavome po welcome snack’ą – oto maki su miso, ir welcome drink’ą – sakės šotą. Po shot’o sekė vakaro burbulai – Moutard šampanas, kuris tiko prie visko, nes streed food’as + šampanas, kodėl gi ne? Oto maki įmerkti į miso buvo puikūs, miso ryškus ir įsimenamas. Visiškai žemas vakaro startas!
Po užkandžio ragavome dar vieną užkandį – okonomiaky. Paaiškėjo, kad tai japoniškas blynas su kopūstais, šonine, okonomi sauce ir kewpie mayo. Iš karto buvome perspėti, kad jis gan riebus, tad pasiėmeme vieną pasidalinti and 4, nes gi geriausia dieta yra sau leisti viską, tik su saiku. Saikas taip ir atrodė – 1/4 blynuko, kuris buvo to vakaro guilty pleasure – minkštas, traškus ir per geras nevalgyti.
Trečias užkandis – Kimchi su imbierinėmis krevetėmis – man priminė Indoneziją. Tai buvo antras kartas šiemet kai Lietuvoje valgiau kažką aštraus (pirmas kartas buvo PHUN KEE DUCK, bet apie juos papasakosiu atskirai). Kai paragavus atsikosti tai tikrai kažką reiškia… Morkos buvo kietos, aštrumas tikrai labai nevaikiškas, o krevetės saldokos. Super!
Po trijų užkandžių valgėme thai upėtakį su matcha basmati kalendrų sezamų gremalota. Upėtakis buvo puikus – traškus išorėje, o viduje sultingas. Ryžių derinys su matcha taip pat nustebino, tai iš tos nuostabos beveik viską ir suvalgiau ko įprastai nedarau, nes garnyrai dažniausiai nebūna kažkuo išsiskiriantys, tad ir neverti į save kišti. Šie ryžiai buvo visai kitokie ir tikrai neįėjo į tą “nevertų” kategoriją.
Taip gavosi, kad neužsisakėme pastrami indonezietiškai, nes maisto kiekis jau ir taip viršijo galimybes, tad teko suktis iš padėties… Pasinaudodama landumu virtuvėje gavau pastrami ir bulkutę atskirai (apačioje matosi pradėtas gaminti pastrami indonezietiško stiliaus burgeris, bendram vaizdui), tad suvalgėm ūkiškai, kaip kad tėvai ar seneliai mokė – papjaustytas pastramis ėjo kaip lašiniai, o bulkutė, kaip juoda duona. Vieną kitu užkandi ir gerai. Sviestinė bandelė buvo dar šilta, tai galit numatyt kaip tai puikiai vainikavo vakarienę <3
Taip pat šį šventinį vakarą veikė pop-up Džino baras. „The Botanist“ džino ambasadorius Martynas Paukštys ne tik gamino džino kokteilius, bet ir pasakojo apie džino kultūrą bei nūdienų trendus. Tai buvo ne pirmas kartas kai klausau Martyno, o smagiausia – kaskart sužinau kažką naujo. Rekomenduoju kiekvienam sudalyvauti džino pristatyme ar degustacijoj, tikiu, kad kaip ir aš įsimylėsite šį gėrimą iš naujo.
Vietoj išvadų: rekomenduoju nepraleisti vakarų, kai ČIOP ČIOP veikia kaip restoranas, būtinai dar kartą susipažinti su džinu, kurio kultūra dar tik ateina į Lietuvą (pagaliau!!!) ir kokybiškai švęsti šventes. Beje, Urte, dar kartą sveikinam su gimtadieniu. U rock! ;*
Čin-čin už tiek švenčių, susimatom per ateinančias! Čiao!