Untold restoranas: daugybė naujų skonių ir istorijų, kurias pasakoja maistas

Apie tai, kad Žalgirio g. 90 įsikurusio verslo centro CITY pirmajame aukšte atsidarys naujas ir įdomus restoranas, žinojome jau kuris laikas ir kantriai to atidarymo laukėme... ir sulaukėme! Praeitą ketvirtadienį dalyvavome atidarymo vakarėlyje, kurio metu virtuvės šefas Jonas Jonušas papasakojo apie restorano idėją, koncepciją ir savo keliones, kurių metu atrado skonius, kuriais dabar nori pasidalinti su Untold lankytojais. Tuo tarpu mes su jumis pasidalinsime pirmu įspūdžiu.

Untitled-2

Restoraną rasti yra lengva, tad net tie, kuriems nerovė dantų Žalgirio klinikoje esančioje priešais, nebus sudėtinga susiorientuoti, o vakare parkavimo vietų apstu. Vos įėjus pirmas dalykas, kurį norisi padaryti – tai paliesti sienas. Žalumos instaliacijos tokios tikros (arba mes tokios aklos ir naivios), kad norėjom įsitikinti, jog ant sienos išties neauga žolė, nes na, čia ne Indonezija ir spalio mėn. Lietuvoje žaliuoja nebent eglutės. Sienas išpaišė puikios meistrės Apuka. Interjeras jaukus, pasakojantis istoriją, todėl mums labai patiko (žr. nuotrauką viršuje ir apačioje).

nukaip nu kaip

nukaip nu kaip

Antras dalykas, kurį padarėm po sienų čiupinėjimo, tai sufotografavom meniu. Facebook ir instagram paskyrose jau galima rasti keletos patiekalų nuotraukas, bet skaitėm, kad šiame restorane bus galima susipažinti su autentiškais patiekalais ir pasakojimais iš Peru, Vietnamo, Curacao ir kitų tolimųjų kraštų, tai norėjom išsiaiškinti kas tai per patiekalai.

nukaip nu kaip

nukaip nu kaip

nukaip nu kaip

nukaip nu kaip

Šiuos patiekalus iš meniu galima užsisakyti antradieniais – šeštadieniais 17-22 val., o sekmadieniais 12-17 val.

Tuo tarpu dienos pietų metu nuo 11 iki 15 val. Untold veikia kaip high class bufetas, kurio dar nebandėm bet norim išbandyti, nes karūna nenukrenta IKEA eilėje stovint, tai čia tikrai nenukris. Geras flashback’as į senus gerus laikus (nes seni laikai nebūna blogi, čia nelaužoma taisyklė), o ir laiko, tikim, susitaupo. Pažiūrėjom į tądien buvusį meniu ir įvertinę rinkos situaciją manom, kad pietūs tikrai nėra brangūs, o ar skanūs – varysim išbandyt (jei kas nors anksčiau už mus nuvažiuosit, pasidalinkit įspūdžiais, ačiū).

nukaip nu kaip

Tuo tarpu mes išbandėm keletą patiekalų iš pagrindinio (vakaro) meniu. Pirmas jų – Kasavos bulvytės su perujietišku Huancaina padažu. Padažas gan aštrus, tad mėgstantiems aštriai patiks, o tiems kas ne – mes jus perspėjom. Tuo tarpu jei kam nors kyla klausimų kas ta kasavos bulvytė (nes mums tai kilo), tai išduodam paslaptį – tai valgomasis manijokas!

nukaip nu kaip

Antrasis užkandis – tai gruzdinti jelapeno pipirai įdaryti sūriu. Šie pipirai kaip rusiška ruletė – gali pasitaikyti labai aitrus, gali pasitaikyti truputį aitrus, o gali būti ir saldus. Niekad nežinai kokį ištrauksi.

nukaip nu kaip

Taip pat ragavom patiekalą, kuris yra puikus pasidalinti (tie du užkandžiai viršuje taip pat!), kaip kad sako ir pats meniu – vištienos iešmelius su žemės riešutų padažu. Vištiena labai sultinga, o jos švelnumą bei riešutų skonį truputį išjudina pipirai su kalendra. SUPER!

nukaip nu kaip

Koks gi pavalgymas be deserto? JOKIO. Jei nevalgei deserto, tai išvis nesiskaito, kad valgei. Valgėme itališkus suktinukus cannoli su ricotta sūriu įdaru. Žinot žagarėlius? Tai čia dar geriau, nes su ricotta <3

nukaip nu kaip

Maistas be istorijų yra tik maistas. Skanus, aštrus, saldus, jis gali būti visoks. Tuo tarpu žinant iš kur, kodėl ir kaip jis pagamintas jis tampa ypatingu. Jonas pasakodamas apie keliones pristatė Untold koncepciją bei parodė dalykus, kurių nebuvo matę. Buvo žiauriai įdomu, o Jonas patikino, kad tokio tipo pristatymus ketina ruošti dažniau, taip kad stebėkite jų arba mūsų feisbuką.

img_3443

Didelis ačiū Jonui už puikiai praleistą vakarą bei istorijas…

nukaip nu kaip

Keliam po taurę už tai, kad istorijos neišsektų, o klausytų nepritrūktų!

nukaip nu kaip

P.S. Untold turi pusryčių meniu, tad šiokiadieniais nuo 8 val. iki 11 val. galite apsilankyti papusryčiauti.

Meniu mums uždavė daug klausimų, pasirodė labai įvairus, o kainos adekvačios arba net mažesnės nei tikėjomės. Mes grįšim naujų skonių ir istorijų, o jei kas nors iš jūsų apsilankysite anksčiau – pasidalinkite vaizdais ir įspūdžiais, labai įdomu!

1 2 3 GO!

3 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *