Pirmadienio LIVE vakarienė Vapiano Vilnius buvo tarsi Kalėdos. Na žinot tuos kalėdinius jausmus – nuolatinis sotumas (nes nors dar tik 10h ryto bet jau spėjai 6 kartus pavalgyti, o stalas vis dar lūžta nuo maisto), smalsumas ir nuostaba (dėl dovanų, nes 1 iš 2 – arba per gerai arba per blogai kad būtų tiesa) ir daug užsiturbinusių gerumu žmonių, nes toks metas – sunku nebūti geru. Vapiano taip ir buvo – lūžo stalas bei buvom maloniai nustebintos Vapiano ypatingaisiais ir žmonių gerumu.
Vapiano turi ne tik įprastą meniu su tokiais bestseleriais kaip cezario salotos (kurių kaskart eidama į Vapiano prisižadu nebeužsisakyti, nes norisi išmėginti kažką naujo, bet vis tiek užsisakau, nes niekur nesu valgiusi skanesnių cezario salotų), bet ir ypatingųjų meniu, kuris keičiasi kas du mėnesius. Liepos-rugpjūčio ypatingieji yra ČIA, bet štai jums ir meniu iš restorano:
Kadangi buvome pakviestos išmėginti būtent ypatinguosius, tai manėm paragausim po patiekalą arba po 1,5 patiekalo vieną pasidalijant, bet mūsų lūkestis su realybe prasilenkė. Vapiano vaišino beveik visais patiekalais, esančiais meniu ir siūlė pilnas porcijas, kurių mes tiesiog nebūtumėm pajėgę suvalgyti, tad prašėm, jog porcijas dalintų perpus. Dėl to žiūrėdami nuotraukas negalvokite, kad normali porcija yra tokio dydžio kaip matote, nes taip nėra. Normali porcija yra dviguba!
Įspūdžiai apie kiekvieną atskirai:
Kokosų ir kario sriuba – sodri, aromatinga, truputį aštroka, tad tokią lietingą vasarą kaip ši yra puikus pakaitalas šaltekams!
Gaspačas – Monika sakė, kad nemėgsta gaspačo, bet šio paragavus savo nuomonę pakeitė, nes jis buvo NUOSTABUS! Sriuba su upgrade’u – krevetėmis, plius šalia patiekiami priedai, kuriais galima pasigardinti gaspačą pagal savo skonį, tad gaunasi gan rimtas patiekalas, visai ne “pirmas” prieš rimtą maistą.
Skrudinta čiabata su krevetėmis – Vapiano tai vadino užkandžiu, bet aš tai pavadinčiau pagerintomis salotomis. Valgėm mažą porciją perpus, kas reiškia kad valgėm 1/4 normalios porcijos ir beveik pavalgėm! Keptos tigrinės krevetės buvo nuostabios, ką ne visada galima pasakyti apie krevetes Lietuvoje, kurios būna pasitaiko panašesnės į muilą, o ne jūros gėrybes. Taip pat visas miksas – gražgarstės, vyšniniai ir saulėje džiovinti pomidorai ir raudonasis svogūnas – labai gerai tiko.
Laimingieji makaronai – mano asmeninis šios vakarienės highlight’as! Šiaip niekam neturiu priekaištų, bet laimingieji makaronai mane visiškai nukautavo. Parodykit man žmogų, kuris sakytų “ne” šviežiems makaronams su voveraitėmis, šonine, žirneliais bei baltojo vyno ir sviesto padažu? (į bodybuilderius nerodykit pirštu, nes aš kalbu apie valgančius žmones)
Laimingasis rizotas – sudėtimi panašus į laiminguosius makaronus tik rizote dar yra cukinijų ir mažųjų špinatų, pritaikyta labiau prijaučiantiems ryžiams nei makaronams!
Traškusis skanėstas – gaivus ir gan lengvas desertas, kuriame vanilinis saldumas susimaišo su kivių rūgštumu, plius viskas paskaninta vanilės trupiniais.
Įspūdis apie viską kartu – buvo NEREALIAI! Žinot tą jausmą, kai žinai jog bus gerai, tad net nenustembi? Kai lūkesčiai pateisinti, tad “normalu”, o tuo pačiu ir neįsimenama. Tai čia lūkesčiai buvo viršyti. Pasirodo Vapiano, vieta, kurioje visada viskas yra gerai, gali tai padaryti.
Atskiras paplojimas Vapiano kolektyvui už šiltą priėmimą, nes tikrai jautėmės kad esam svečiuose pas dėmesingus ir savo darbantį bei klientą mylinčius žmones. Esat super hostai!
Vapiano yra gerai. Tai konstanta, nes jie tiesiog niekada nefeilina. Lyg to būtų maža, jie sugeba pralenkti lūkesčius. Rekomenduojam! GO!