Veranda: vieta, kurioje nuolat kuriama Žvėryno istorija

Jau daugiau nei 10 metų Žvėryne veikianti vieta pavadinimu "Veranda" save pristato kaip svetainę-barą. Svetainė - taikliau ir nebūtų įmanoma pavadinti, viduje būtent taip ir jautiesi - lyg būtum svečiuose, pas kažką svetainėje. O kodėl baras? Nežinau. Alkoholio yra, ir nemažai (vyno lentyna, pilstomas alus, alus buteliukuose bei kokteiliai), bet asmeniškai aš čia nesijaučiu kaip bare, nes tiek daug skirtingo maisto, kad labiau motyvuoja ne gerti, o viską iš eilės ragauti.

the-lounge-bar-veranda

Veranda, kaip jau daugelis galėjote suprasti, turi vidinį kiemą-verandą, tad dar nesilankiusiems šioje vietoje rekomenduoju suskubti kol dar šilta. Vidinis kiemas suskirstytas į dvi zonas – rūkymo ir nerūkymo. Nerūkymo zona yra šalia vaikų žaidimo aikštelės, tuo tarpu rūkantieji gali atsisėsti atokiau nuo mažamečių, kad šių neišrūkytų. Super sprendimas, visi patenkinti!

Nors Verandos vidinis kiemas turi gan nemažai staliukų, tačiau didelė dalis rezervuoti, tad būkit gudrūs – rezervuokitės ir jūs iš anksto, kad būtumėm garantuoti jog rasit vietą.

img_1407

Iš lauko terasos matosi namas, kuriame Veranda yra įsikūrusi bei stilingai surūdijęs grilio namelis.

img_1405

Kiemas gan didelis, tad yra palikta vietos “pasiganyti” (t.y. pažaisti su vaikais, galit bandyt ir su suaugusiais, tik iš patirties žinau, kad jie lakstyt po pievą nebelabai nori). Pailsus galima prigulti. Jei per kieta, galite pasiimti pledų, Veranda duoda ir jų.

img_1404

Nors neturiu vidaus nuotraukų, bet kaip jau sakiau – jauku kaip pas kažką svetainėje. Būtent dėl šios priežasties mėgstu šią vietą tiek vasarą, tiek žiemą.

O dabar apie meniu! Pirmasis puslapis dedikuotas šiai vietai – jos istorijai, virtuvės ir tradicijų pristatymui. Šiaip žiauriai gera idėja, nes pirmą kartą lankantis gali nesuprasti apie ką ši vieta, o išties įdomu. Klausimų kelia ir vieta, kurioje Veranda yra įsikūrusi (kas čia per namas?), ir virtuvė – kokia ji? Bei daugelis kitų dalykų.

img_1409

Blitz pusryčių meniu, sriubos bei salotos:

img_1410

Visa galybė užkandžių:

img_1411

Lapas grilio patiekalų:

img_1412

Blynai greta desertų? TAIP! Nes blynai kaip ir desertai turi atskirą vietą skrandyje.

img_1413

Pirmasis patiekalas, kurį ragaujame – lietuviškų sūrių užkandis iš Varėnos rajono sūrininkų ūkių, patiekiamas kartu su džemu, riešutais ir džiovintais vaisiais. Galima rinktis dviejų dydžių – 100 g. už 6,5 euro arba 200 g. už 11,50 euro. U do the math, bet mes imtumėm didelį, ypač jei geriat vyną. Šiaip super gardūs sūriai, mums labai patiko. Tai, kad iš lietuviškų ūkių juos dar labiau paskanina!

img_1495

Antrasis užkandis, kurį išmėginome buvo įdarytos džiovintos slyvos, kurios, pasak meniu, labai dera su tamsiu alumi. 4 euriukai ir 12 įdarytų slyvų tavo! Įdaras pikantiškas, tikrai yra sūrio, tikrai yra graikiškų riešutų, ko dar yra – nesugebėjom identifikuoti. Viskas apipilta balzamiko glaze. Ragavom prie prosecco, kas yra toli toli nuo tamsaus alaus, bet tiko ir patiko. Imtumėm vėl!

img_1498

Norim spėti pasimėgauti ne tik paskutinėm šiltom dienom, bet ir paskutiniais šaltekais. Šaltekai ne pigūs – 4 eurai – bet geri. Tiršti, ryškaus skonio, bulvės nepermirkusios riebaluose, kaip dažnai būna. Imami antrą kartą!

P.S. filosofinis klausimas jums – ar yra toks gėrimas, kuris tinka prie šaltekų? Bandėm kažkada išsiaiškint, bet nieko gero nesugalvojom… Nebent šaltekus užgert kefyru, bet ir tai sviestas sviestuotas.

img_1417

Kadangi daržovės sveika, ypač termiškai neapdorotos, nusprendėm, kad trumpai keptos lietuviškos daržovės irgi yra sveika, nes trumpai kepant nesukepa visi geri dalykai, esantys viduje. Daržovės patiekiamos su parmezano sūriu. Dubuo tikrai nėra mažas, tad šaltekų ir daržovių kombo gavosi gan stipri vakarienė vienam valgytojui. Kitą kartą prašymėm mažiau druskint, bet šiaip super patiekalas. Pigu (4 eurai) skanu perku!

img_1422

Kaip gi neišbandyti grilintos mėsos? Ragavom kiaulienos file, brandintą raudoname vyne su medumi. Minkštutė mėsa, patiekiama su grybais ir marinuotais svogūnais, krosnyje keptomis šviežiomis bulvėmis ir mixuotomis agurkų salotomis (sumaišyti švieži ir rauginti agurkai). Pirštus galima apsilaižyti… Kaina – 10 eurų.

img_1423

Ką čia atsigėrus prie grilio patiekalų? Sekmadienį vakare gerti, kažkaip nelabai, ane? Plius iš Žvėryno dar namo vairuoti… Bet prie grilio taip tinka alus… NO PROBLEM, Veranda turi nealkoholinio Erdinger weissbier (balto alaus). Tai yra didžiulis pliusas, nes bent aš asmeniškai mėgstu alaus skonį, o ne poveikį ir dažnai jo nebūna kavinėse/restoranuose, tad tenka gerti vandenį, nes prie maisto retai dera sultys ar kavos/arbatos.

Beje, Veranda labai skaniai gamina keptą duoną, tai prie jos alus alkoholis ar ne yra MUST. Taip kad labai rekomenduojam ir ją išmėgint!

img_1420

 

Sakom, kad mums čia patiko, patinka ir tikim, kad patiks! Vasarą saulei šviečiant ar žiemą sniegui drebiant – kaskart būna gerai. O jums, draugai, rekomenduojam nesnausti, griebti telefoną, rezervuotis stalą ir 1 2 3 GO!!!

0 I like it
1 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *